Проф. Михаил Белчев:

    Когато прочетох стиховете му, се изненадах от тази дълбока чувствителност, която сякаш разпръсква зов за любов, вик за споделяне, тиха молитва за красота! Сега живеем във време без усещане за романтика, време с единствена мисъл за оцеляване, грозно време. И само тези, които имат сили и озарение да отправят към нас предизвикателство с надежда за обич, ще се превърнат в онези ангели, които да опазят и малкото вяра, тлееща в душите ни.

    Това е истината на Юксел, търсенето на онова усещане за полет, което осмисля живота ни, онова усещане за любов, което ни извисява до Бог, тази сила на духа, която ни прави различни, неповторими, летящи…!

    Юксел показва с думите и виденията си, че е избран, белязан да бъде от онези, летящите хора, като в картина на Шагал, които не само няма да престанат да вярват в истинската изпепеляваща любов, но и в полета си я срещат, губят и пак…!

    Отворете и прочетете! Истинска смелост е да отвориш душата си и да я подариш на другите с желанието да чуят, повярват, мечтаят. Ще кажете „духовни кули“, но какъв ще е животът, ако няма хора, които ги градят и стъпка по стъпка пречистват със сълзите и любовта си този толкова отъпкан свят?

Към покупка на книгата